Talossa on 7 neliskanttista ikkunaa sekä ovi. Niin, ja 2 kaari-ikkunaa, ja 2 pyöreää ikkunaa jotka on tarkoitettu talon nostamista varten.

Mittasin ikkunan koon, ja kävin ostamassa yhden valmiin mallikappaleen. Koko oli hyvä, vain pyöristetyt kulmat aukosta piti veistellä teräviksi.

Paitsi... kun olin hankkinut 6 ikkunaa lisää, huomasin että alakerran ja yläkerran ikkuna-aukot eivät ole identtisiä mitoiltaan. Alakerran ikkunat olivat lyhyempiä. Siispä ikkuna-aukkoja laajentamaan sen kulmien pyöristyksen lisäksi.

kuivaus2.jpg

Ovikin tuli hankittua, ja tuunailtua samalla kun tuunailin ostoikkunoita.
ikkunoihin lisäsin keskelle pystypuun jakamaan isoa alaosaa ilmeikkäämpään muotoon. Ovea tuli tuunattua paljon reilumminkin, se oli alunperin vain lasiovi, karmit tosin pysyivat alkuperäisinä. Ja sitten kaari-ikkunan tekoon. Veistelin balsasta (osittain saksilla leikaten, osin puukolla sohien) pari kaari-ikkunaa, ihan yksinkertaista. Ikkunaruutu tuli muistitikun myyntipakkauksen kovasta muovista. Vähän liimaa ja maalia, ja kaari-ilkkunatkin olivat valmiina. Maalaukseen menikin aikaa, niin talon pohjamaalaukseen kuin ikkunoiden ja ovien maalaukseen. Kuivatustila alkoi olemaan kortilla, en halunnut tassunjälkiä nimittäin noihin...

kuivaus.jpg

Sitten alkoi jo se kivempi vaihe, olin printtaillut tapetteja ja niitä pääsi liimailemaan kiinni, samoin kuin yläkerran panelointia... ja missä muualla maalien ja liimojen ja isojen levyjen kanssa näpertelisi, paitsi sohvalla? Eivätkö kaikki tee niin?

tapetit.jpg

Seinät alkavat jo hahmottua

tapetit2.jpg