Villa Solvik on mullistusten kourissa, asukkaat saapuivat jäädäkseen.

Osa muuttokuormasta on joko hävinnyt tai rikkoutunut, Solvik joutuu alkuun pärjäämään vain osalla huonekaluja, ja valtaosa astioista ja liinavaatteista on hukkunut. Sohvastakaan ei ole tietoa, mutta pahin puute vaikuttaa köökissä, kun huomattiin että hellaa ei oltukaan lupausten mukaan muurattu rakennusvaiheessa paikoilleen. Piika kävi aamulla kylällä ostamassa vähän leipää ja munkkeja, mutta missä ihmeessä hän perunat keittää?

Tässä Solvik karussa sisustuksessaan:

Köökki kokonaisuudessaan
kookki070419.jpg

tiskipoyta.jpg
(elintarvikkeet itsetehtyjä, joko taikataikinasta tai fimo-massasta. Matot kudottu myös itse. Kaulin ostettu, ja patalappu vaihdossa tullut.)

piika.jpg
(lasipurkit, teekalusto ja kuparipannu ostettuja, juutsot ja leivät itsetehdyt, kasvi pöydällä vaihdosta, peltipurkit tietokoneen sisältä ja vanhat kahvi- ja teepakkaukset netistä printattuja ja liimailtuja)

ja salissa näyttää tämmöiseltä:
antiikkituolit.jpg
(tuolit tuunailtuja, matto silityspaperille netistä printattu ja kankaalle silitetty, anopinkieli itsetehty, peili vanhaan rintakoruun tehty)

kirjoituspoyta.jpg
(Kynttilänjalat, valokuvat, lehtipidike ja pitsiliina kukan alla vaihdossa tulleita, narsissit itsetehdyt, kirjat netistä printattu)

vitriini.jpg
(Vitriinissä ylähyllyn pikkulasit ja hajuvesipullo itsetehtyjä, samoin peikonlehti ja lankakori lattialla)


Kamarin lamppu oli rikkoutunut, sieltä ei valitettavasti saatu nyt kuvia.

Villa Solvik yrittää toipua muuttohässäkästä normaaliin elämään mahdollisimman pian, kunhan saadaan vain välineistöä siihen...