No niin, portaiden väri vaihtui. Ja sehän on helppoa siinä vaiheessa kun portaat on jo kiinnitetty paikoilleen.. helppoa kuin heinän teko!

maalaus.jpg

sivellin on liian pitkä (puhumattakaan siitä että hansikaskokoa 8 oleva käsi ei olisi liian suuri), tai että vasenkätiselle oikean käden tarkkuutta vaativa työskentely on helppoa kuin.. no, vaikkapa vasemmalla jalalla maalaaminen. Joten siveltimen katkaisu, ja ei kun töihin.

eteinen040808koko.jpg

Lopputulos ensimmäisen maalauskerran jälkeen sietää juuri ja juuri kuvaamisen illan hämärässä nukkekodin omalla valaistuksella. Uusintamaalaus toiseen kertaan kun hermot taas kestävät sen. Ja opin myös sen, että vihertäväkuvioisen tapetin maalausjälkien poisto valkoisella maalilla paikkoja töpttäen on yllättävänkin tehokasta. Ainoa poikkeava läntti tuon kuvan tapetissa johtuu tapetin repeämisestä, suojaava (as if!) maalarinteippi vei suikaleen paperin pinnasta. Kaikki 8 paikkausmaalausta ovat siis lähestulkoon huomaamattomia!

Mutta nyt näyttää jo paremmalta, sitä tyyliä mitä hainkin tuonne. Sellaista kotikutoista, vanhahtavaa.. kun maalaus on valmis, luulen että hankaan sopivia kulumajälkiä vielä askelmiin. Ja se irtonaulakko pitää kyllä ehdottomasti tuonne saada. Ja joku kauhtunut, ruskea poplari sinne roikkumaan...